Tak jak jsem již psala dříve. Podělím se zde také o zážitky z operace a implantace resurfacingu. Do nemocnice jsem dorazila přesně na den tj. 3.12.2013. Profesor se mě ještě zeptal jednou, zda jsem rozhodnuta pro resurf či nikoliv. Vedoucí lékař Mudr. Šváb mi chodil okukovat celý den kyčel a nějak se mu něco nezdálo. Poté si mě zavolal a řekl, že mám jiné úhlení a za ten rok se prostě nález změnil samozřejmě k horšímu, už jsem nespala bolestí ani v noci. Takže jsem musela podepsat doklady, že pokud ten resurf nepůjde aplikovat, dají tam to, co tam dát půjde. Operace byla den nato, měla jsem jít po 10 ráno, ale byl tam úraz, takže mě odvezli až po 12:30, narkózu jsem si zvolila spinální, jelikož celkovou nesnáším a po poslední zkušenosti ani o to nestojím, nejen že mi bylo zle, ale ještě mi vymazali částečně paměť a to natrvalo. Operace začala ve 12:45 a trvala do 15 hodin. Všechno jsem vnímala i vztekání lékaře, ale nakonec konstatoval, že tam resurf jamka drží dobře a dál již vše dokončil. Asistovali mu další 4 lékaři. Jizvu mám ale dost velkou, cca 30cm. Potom následoval překlad na ARO, kde jsem byla skoro 2 dny, při operaci ze mě vysáli cca 500ml krve, ale přes rekuperátor mi zase 350ml vrátili. Po převozu zpět na ortopedii, následoval rtg, zda se něco nestalo. Bylo vše v pořádku. Jídlo nemocniční, takže někdy bylo dobré, jindy méně. Na nohy nás stavěli ještě na ARU den po operaci. Nemocnice je v rekonstrukci, takže vybavení pokojů bych odhadovala na stáří 30-40 let. Operační sály jsou slušně vybavené, tam jsem viděla i rtg snímek a že tam mám resurf. Vizity 2 x denně, mimoto byl přílet Mudr. Švába v neděli a hned chtěl vidět moji kyčel, bylo to v pohodě. Personál byl velmi vstřícný a milý, nemám poznámku. Domů mě pustili 9. den po operaci. Rehabilituji doma. Zde se tak nechovají ani lékaři a sestry, zde jsou odměření . Viz vyndání stehů v MB, poznámky typu, ať to vyndají tam, kde ji operovali a že proč jsem se nedala operovat v MB atd... Doufám, že mi ten kov sedne a budu zase běhat jako dřív.
|